eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az Európai Parlament honlapján közreadott képen Deutsch Tamás néppárti képviselő felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott vitán a parlament plenáris ülésén Brüsszelben 2019. január 30-án.
Nyitókép: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

Deutsch Tamás: már januárban dönthet néppárti tagságának sorsáról a Fidesz

Már januárban dönthet néppárti tagságának sorsáról a Fidesz - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője sajtóértesülésekre reagálva. Az európai parlamenti képviselő szavai szerint lehetséges, hogy a Fideszt egy új együttműködés reményében több néppárti tagpárt is követi majd.

A Népszava értesülése szerint az Európai Néppárt február 3-4-ikén összeülő politikai gyűlése dönt a Fidesz jövőjéről a pártcsaládban, a döntéshez már a néppárti bölcsek tanácsának jelentése is elkészült és Donald Tusk pártelnök asztalán fekszik.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője jelezte: a néppárti jelentésről és a készülő politikai gyűlésről sem kaptak hivatalos tájékoztatást a Néppártól. Az EP-képviselő azt is leszögezte: a tagságról a döntést a Fidesz fogja meghozni.

A döntést a Fideszben a néppárti irány fogja meghatározni

- fejtette ki Deutsch Tamás.

Azt mondta: a Fidesz döntése a sorsáról tárgyaló néppárti politikai gyűlés előtt, akár még januárban megszülethet. Azt nem egyértelműsítette, hogy a Fidesz a Néppártban folytatja-e az európai parlamenti munkát vagy egy másik, esetleg egy újonnan felálló pártcsaládban, azt viszont jelezte, hogy a legtöbb, Fideszhez közel álló párt, akivel tárgyalhatnak egy új együttműködésről, a jelenlegi pártcsaládjukban van.

A politikus

nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy ez az együttműködés a Néppárton kívül valósul meg, részletekről azonban nem beszélt.

Deutsch Tamás ugyanakkor pontokba szedte pénteken a kormánypártok EP-képviselőinek céljait. Mint mondta, a többi között a bevándorlás megállításáért, az uniós adóharmonizáció ellen, és a klímacélok elérése érdekében tett konkrét cselekvésekért dolgoznak majd a Fidesz-KDNP képviselői 2020-ban az Európai Parlamentben. Az EU-nak egy olyan új szabályozást kell kialakítania, amely egyszer és mindenkorra leveszi a napirendről a migránsok betelepítését, illetve kötelező áttelepítését - fogalmazott a politikus.

A 2021-2027 közötti uniós költségvetéssel kapcsolatban Deutsch Tamás hangsúlyozta: egy igazságos, a magyar polgárok érdekeit figyelembe vevő büdzsére van szükség, amely legfeljebb csak annyival csökken, amennyit az Egyesült Királyság kilépése indokol.

Deutsch Tamás szerint az EU-nak bővítési fordulatra van szüksége.

A Fidesz-KDNP delegációvezetője az uniós gazdaságpolitika területén is fordulatot sürgetett, és hangsúlyozta, hogy a szuverén adópolitikát meg kell védeni.

Deutsch Tamás sürgette a klímavédelemre vonatkozó konkrét cselekvéseket, és az ezekhez rendelt forrásokról szóló döntéseket. Úgy látja:

a magyar ellenzék EP-képviselői a hazájuk ellen politizálnak.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: a következő hónapokban az összes, Magyarországgal kapcsolatos "megmosolyogtató politikai sci-fi" napirendre kerül majd Brüsszelben, és "eddig senki által nem ismert intézetek és civil szervezetek" pedig a magyarországi jogállamiság sérelmét bemutató, "indulatos tirádákat" jelentetnek majd meg a kormányt gyalázó magyar ellenzéket másolva.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×