eur:
392.95
usd:
363.38
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bank új, innovációs fiókjának avatásán Budapesten, az Árkád üzletközpontban 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Csányi Sándor: Ázsiában nézhet új piacok után az OTP - lapszemle

Hit és orvoslás; bankcsoport- és futballvezetés; fővárosi vezércserék - az InfoRádió a friss hetilapokból ajánl olvasnivalót.

A Mandiner Csókay Andrással, a fejüknél összenőtt bangladeshi sziámi ikrek szétválasztását végző orvoscsoport idegsebészével készített interjút. Egyebek közt a missziós orvoslásról, a hit erejéről, az abortusz és a hálapénz kérdéséről beszélt. Az Istenhez fűződő viszonyáról rendszeresen szóló doktor azt mondta: amikor egy orvos meggyónja a bűneit, a házasságtörést mindig előrébb sorolja, mint az abortuszban való segédkezést, pedig előbbi a hatodik, utóbbi pedig az ötödik parancsolat elleni vétek. Szerinte azok, akik az abortusz mellett döntenek, egyszerűen nem tudják, hogy egy emberi személy sorsáról ítélnek, mert nem tanították meg nekik.

A HVG Csányi Sándorral, az OTP Bank és a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével készített interjút. A labdarúgásról úgy nyilatkozott: nem mondja, hogy elégedett a profi focival, meglátása szerint súlyos az elmaradás már a 6-14 éves korúak nevelésében is, ezért a következő öt évben az edzőképzésre koncentrálnak. Szólt az Orbán Viktor miniszterelnökkel lévő viszonyáról is, előfordult, hogy Csányi Sándor eltérően döntött a kormányfő véleményétől. Orbán Viktor nem értett egyet azzal, hogy 2014-ben menesztették a válogatott éléről Pintér Attilát, és helyette Dárdai Pált tették meg szövetségi kapitánynak. Az OTP-ről azt mondta, a belső piac már túl kicsi számukra, Romániában vennének még bankokat, és elképzelhető, hogy a jövőben Ázsiában néznek új piacok után.

A Figyelő a főváros tulajdonában lévő cégeknél végrehajtott gyors vezetőcserékről közölt cikket. A lap azt írja, az önkormányzati választások után Karácsony Gergely főpolgármesternek két hónapba sem telt lecserélni három fővárosi közművállalat vezetőjét, és további változtatás sem kizárt. A lap szerint váltás lehet a BKK-nál is, illetve egy, még Tarlós István és Orbán Viktor megállapodása alapján egyszerűsíteni kell a BKK szervezetét, vagy adott esetben meg is kell szüntetni a vállalatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×