eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit, ennek első eleme a megújított tízezer forintos, amely már 2014. szeptember 2-tól törvényes fizetőeszköz. Az az új tízezer forintos bankjegy  2014. december elsejétől a készpénzforgalomban is megjelenik. A régi címletek továbbra is forgalomban maradnak, bevonásuk időpontjáról az MNB később dönt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: A régi és az új tízezres bankjegy (MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Újabb forintbankjegytől búcsúzhatunk el

Már csak december 31-ig lehet a készpénzes vásárlásoknál a régi tízezresekkel fizetni, december végén a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból - figyelmeztetett honlapján a jegybank.

Mindez azt jelenti, hogy 2020. január 1-től már csak a 2014. december 1. után forgalomba került, megújított 10 000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni.

Kiemelték, jelentősen elterjedtek a megújított tízezresek, amelyek a forgalomban levő 10 000 forintos címlet 95 százalékát teszik ki.

A 2019. december 31-ig be nem cserélt régi bankjegyek nem veszítik el értéküket, minden bank- és postafiókban még három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű ­törvényes fizetőeszközre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×