eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Felfüggesztették két képviselő mentelmi jogát

Az egyikükét közlekedési baleset okozása, a másikét az MTVA-székházba való behatolás kapcsán.

Az Országgyűlés 181 igen szavazattal, egy elutasítás mellett, tartózkodás nélkül felfüggesztette Aradszki András (KDNP) mentelmi jogát.

Ahogy Hargitai János, a mentelmi bizottság elnöke elmondta, a politikus mentelmi jogának felfüggesztését közvádas ügyben, közúti baleset gondatlan okozása miatt kérte a legfőbb ügyész. Aradszki András Érden egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget, ezért egy motorkerékpár vezetőjével ütközött.

A Ház szintén felfüggesztette Varju László (DK) mentelmi jogát 138 igen szavazattal, 47 elutasító voks mellett.

Hargitai János közölte: a legfőbb ügyész garázdaság és súlyos testi sértés bűntettének ügyében indítványozta a mentelmi jog felfüggesztését. Varju László 2018 decemberében több képviselővel együtt bement az MTVA székházába, ahol dulakodásba keveredett a biztonságiakkal. Egy őr ennek során megsérült.

Varju László koncepciósnak nevezte az ellene folyó eljárást. Korábban egy másik ügyben már felfüggesztették a mentelmi jogát.

Az összes ellenzéki frakció támogatásáról biztosította a DK-s Varju Lászlót, akinek mentelmi jogát Polt Péter legfőbb ügyész indítványára, az MTVA székházában tavaly decemberben történtek miatt függesztette fel a parlament.

Az összes ellenzéki frakció támogatásáról biztosította Varju Lászlót

A szavazást követő hétfői, budapesti sajtótájékoztatón Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője arcpirítónak és gyalázatosnak nevezte a parlament döntését. Szavai szerint "egy paragrafusokba bújtatott verőlegény", Polt Péter kezdeményezésére egy olyan országgyűlési képviselőt fosztattak meg a mentelmi jogától, akire az MTVA-székház biztonsági őrei kezet sem emelhettek volna.

A politikus pártja nevében azt mondta, Varju László semmilyen bűncselekményt nem követett el, a képviselő áldozata volt "a csatának". Hozzátette, azokat, akik kezet emeltek Varju Lászlóra, az MTVA azóta elbocsátotta.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×