eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán tartott állománygyűlésen 2018. július 2-án. Huszonnégy év után újraindítják a tartalékos tisztképzést Magyarországon.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Benkő Tibor: nekem nem szólt a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkámra

Nem tud arról, hogy leváltanák – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki a Népszavában maga is olvasta az erről szóló híreket. Az átszervezések hírét megerősítette, ám azt mondta, azok előremutatóak, a haderő fejlesztését szolgálják.

Olvasta a leváltásáról szóló híreket hétfőn a Népszavában Benkő Tibor - a honvédelmi miniszter erről az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában beszélt.

"Biztos forrásból tudom mondani, hogy én nem tudok ilyen dologról.

A Honvédelmi Minisztérium átalakítását illetően viszont szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy 2018 májusában-júniusában elmondtuk, a Magyar Honvédség megújul. Végrehajtjuk, hogy a Magyar Honvédség parancsnoksága és a Honvédelmi Minisztérium külön szervezeti egységként fog működni. Ez megkezdődött, január 1. óta így működik a minisztérium, a jövővel kapcsolatban pedig az a fontos, hogy a honvédelmi és haderőfejlesztési program azon fejezete, amely a vezetést foglalja magában, az további változtatást igényel. Éppen ezért történnek személyi változtatások és személycserék is ebben a minisztériumban" - vázolta a helyzetet Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Szerinte katonamúltú államtitkár vagy helyettes államtitkár nem feltétlenül azért távozik a posztjáról, mert "hű, de nagy baj van", hanem mert katonaként folytatják a munkájukat,

így támogatva a minisztérium munkáját.

Meggyőződése, hogy a Honvédelmi Minisztériumnak nem gazdasági társaságokat kell támogatni és irányítani, hanem a katonai képességeket kell visszaállítania azokkal a feladatokkal, amelyeket ma gazdasági társaságok, korábbi katonai szervezetek - például híradós vagy fegyverjavító zászlóalj - látnak el.

"Ez nem jelenti azt, hogy a személyi állományra ne lenn szükség, de gondoljunk bele,

a XXI. századi technikai eszközökhöz nem elég a hatvanas-hetvenes évek felkészültsége"

- tette hozzá Benkő Tibor, aki szerint minden változás előremutató.

Benkő Tibornak "nem mondott olyan a miniszterelnök, hogy nem tart igényt a munkájára".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×