eur:
385.69
usd:
356.56
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác
Nyitókép: YouTube/Speed Man

Felbukkant egy videó a katonai konvoj balesetéről

Halálos áldozata is volt a hétfő délelőtti, az M7-es autópályán történt katonaikonvoj-balesetnek.

Összesen hat jármű ütközött össze az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 64-es kilométernél, Székesfehérvárnál augusztus 26-án. Két sérültet mentőhelikopterrel szállítottak az MH Egészségügyi Központba, négyet pedig a székesfehérvári kórházban láttak el. Még aznap kiderült, hogy egy fiatal katona nem élte túl az ütközést, halálhírét Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelentette be. A honvédség saját halottjának nyilvánította.

A tehergépjárművekből álló konvoj a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra tartott Hódmezővásárhelyről a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterére, Veszprém-Újmajorba.

Benkő Tibor a tragédia körülményeinek, illetve előzményeinek feltárása érdekében belső vizsgálatot rendelt el. A közúti baleset körülményeit pedig a rendőrség vizsgálja.

Címlapról ajánljuk
Csicsmann László az Arénában: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Csicsmann László az Arénában: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk, és az amerikai tőzsdéken sincsenek nagy mozgások az indexek szintjén. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×