eur:
394.63
usd:
364.32
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Facebook

Új magyar hetilapot vehetett a kezébe csütörtökön Orbán Viktor

A Mandiner néven újság indult, Szalai Zoltán főszerkesztő szerint valós piaci igény van egy polgári, konzervatív hetilapra Magyarországon.

Új magyar hetilap jelent meg csütörtök reggel az újságárusoknál, a címe: Mandiner. Szellemisége a hasonló nevű online portállal egyezik. Ezt az újságot vette kezébe csütörtök reggeli Facebook-posztja alapján Orbán Viktor miniszterelnök is.

A lap főszerkesztője, Szalai Zoltán a Magyar Nemzetnek adott csütörtöki interjújában elmondta, valós piaci igény van egy nyomtatott polgári, konzervatív hetilapra Magyarországon. Szerinte kiegyensúlyozottabbak a sajtóviszonyok hazánkban, mint pár éve voltak.

"Úgy gondoljuk, hogy kiemelten fontosak a valódi viták a mai közéletben. Érdemes akár a kultúra, akár a politika vagy a gazdaság területén is többféle véleményt mérlegre tenni. Olyan lapot fogunk szerkeszteni, amiből az olvasók láthatják, hogy különböző területekről az egyes szakértők vagy neves gondolkodók hogyan látják az eseményeket" - ígéri Szalai Zoltán.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Ütik az OTP-t a kormány új bejelentésére

Ütik az OTP-t a kormány új bejelentésére

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×