eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Egy utas gyorsvonati pótjegyet vásárol a gyomaendrődi vasútállomáson 2013. május 22-én. A MÁV május közepétől gyorsvonati felárat vezetett be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Három fronton is megbénult a MÁV jegyértékesítési rendszere

Kedd reggelre egy műszaki hiba miatt a korábbi személyes jegyvásárlási nehézségek után már az internetes vételi lehetőséggel is órákig komoly gondok akadtak, a vonatokon lehetett jegyet venni.

Az adatbázist kezelő rendszer leállása miatt jelenleg

nem működnek a jegykiadó automaták, és az online rendszerből sem lehet jegyet venni, a korábban megvett jegyeket sem adja ki az automata

- írja a Pénzcentrum.hu.

A Magyar Államvasutak tájékoztatása szerint műszaki hálózati hiba történt.

A vonatokon az utasok pótdíjmentesen vehetik meg menetjegyüket,

és a MÁV mobilalkalmazása segítségével is lehet jegyet vásárolni, azt okostelefonon lehet bemutatni a vonatokon a jegyvizsgálóknak.

Az offline értékesítéssel is gond volt Budapesten vasárnap, egy pénztáros megbetegedése miatt bénult meg a rendszer - írtuk korábban.

A napokban a Nyugati pályaudvaron hivatalosan is leállt az éjszakai jegyértékesítés - a vasúttársaság munkaerőhiányra hivatkozott az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×