eur:
396.38
usd:
369.85
bux:
71873.57
2024. július 2. kedd Ottó
Vonat halad át a megújult balatonboglári vasútállomáson, ahol a Szántód-Kőröshegy - Balatonszentgyörgy vasútvonal korszerűsítésének és Kaposvár - Fonyód vonalszakasz felújításának átadóünnepségét tartották 2018. június 14-én.
Nyitókép: Varga György

Majdnem összeütközött két vonat Herceghalmon

A Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség vizsgálja az esetet.

A Mávinform közlése szerint éjjel a herceghalmi vasútállomáson nem állt meg a jelzésnek megfelelően a Bicske felől érkező Rail Cargo Hungaria tehervonata. Megrongálta a váltót és mintegy 200 méterre állt meg a negyedik vágányra Biatorbágy felől érkező másik tehervonattal szemben. Az MMV vonatát a forgalmista intette le, mert időben észlelte, hogy a Bicske irányából jövő tehervonat – feltehetően fékhiba miatt – túlhaladt a jelzőn.

Átmenetileg Herceghalom állomás negyedik vágányán és Herceghalom–Bicske közötti az egyik sínpáron szünetelt a forgalom. Biatorbágy–Herceghalom–Bicske állomások között egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. Néhány járat menetideje 5-15 perccel nőhet a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×