eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Járművek haladnak a III. kerületi Szentendrei úton, a Mátyás király úti kereszteződés közelében 2019. július 22-én. Ezen a napon megkezdik a Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszának felújítását. A tervek szerint a felújítás 2020 tavaszáig tart.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Két ok miatt tettek feljelentést a Szentendrei út felújítása ügyében

Egy óbudai lakos feljelentése miatt a főpolgármester úgy döntött, hogy elhalasztják a Szentendrei út felújítását. A BKK pénteki közleménye szerint hétfőn kezdődött volna a Szentendrei út rekonstrukciója a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között.

A főpolgármester egyeztetve a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójával elhalasztotta a Szentendrei út felújítását - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A városháza kiemelte, hogy egy magát civilnek valló óbudai lakos feljelentette az ügyészségen az engedélyt kiadó III. kerületi önkormányzatot. A munkálatokat a vizsgálat lezárása után kezdi a BKK. A Főpolgármesteri Hivatal szerint a Szentendrei út felújítása közhasznú beruházás, ha a feljelentő pontatlan információkat közölt az ügyészséggel, annak következménye lehet.

Időközben az Indexnél jelentkezett az a magánszemély, aki a feljelentést tette. Elmondta, hogy nem Óbudát jelentette fel. Alapvetően a BKK által kiadott kivágási engedély végrehajtásának felfüggesztetését kérte az ügyészségtől. Két ok miatt:

  • Az egyik szerint az engedélyezési eljárás megindításáról nem tettek közzé hirdetményt és a meghozott határozatot, így az érintett nyilvánosságot az eljárásból kizárták.
  • A másik ok szerint az eljáró hatóság megsértette a tényállás tisztázási kötelezettségét, és ugyancsak megsértette a szakszerűség követelményét is.

Ugyanis a tervezett művelet - közművezeték-csere - több műszaki, illetve kertészeti szakember véleménye szerint elvégezhető lenne a fák eltávolítása nélkül is. A hatóság azonban nem kért be a kérelmezőtől a fákat kímélő alternatív kiviteli tervet.

A BKK pénteki közleménye szerint hétfőn kezdődött volna a Szentendrei út felújítása a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között. A főpolgármester tételesen vizsgáltatta felül a területen található fák állapotát

Azt írták: a területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, ehhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. A felújítás területére eső, azonban az útfelújításban nem érintett, vegyes egészségi állapotú 36 fával összefüggésben Tarlós István főpolgármester arra utasította a beruházást lebonyolító BKK-t, hogy a Főkerttel közösen újra, tételesen vizsgáltassa felül ezen fák állapotát, hogy minél kevesebbet kelljen kivágni. A pénteki közlemény szerint jövő tavaszig tart a felújítás, amelynek keretében az útszakaszt újraaszfaltozzák, ahol szükséges, teljesen új útpályaszerkezet épül, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, a vízelvezetési rendszert és a zöldfelületeket

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×