eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) ünnepi állománygyűlésének résztvevői ülnek Budapesten, a Stefánia-palotában.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Jó ideje tervezik a titkosszolgálatoknál, most meglépik

Modernizált központokban helyezik el a nemzetbiztonsági szervek egy részét, írja a Magyar Nemzet.

Korszerűbb bázisokra költöztetik a titkosszolgálatok nagy részét a közeljövőben – tudta meg a Magyar Nemzet. A katonai titkosszolgálat egy korszerűsített budakeszi telephelyen, a polgári elhárítás pedig a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központtal (TIBEK) közös új, Fehérvári úti központban kap helyet.

A budakeszi telephelyen több mint egy éve komoly fejlesztések és előkészületek zajlanak az áttelepítés érdekében.

A tervek már évekkel ezelőtt elkészültek az átköltöztetésre,

a honvédség fejlesztési programjainak megfelelően. A költözés azonban nem egyszerű feladat, hiszen nemcsak az állományt kell áthelyezni, hanem elengedhetetlen a védett létesítményekhez szükséges eszközök és az iratállomány átszállítása. Az új, a kor technikai követelményeinek is megfelelő katonai titkosszolgálati központ létrehozása ezért

milliárdokba kerül,

jegyzi meg a napilap.

A polgári elhárítást végző Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) egy telephelyen fog működni a 2016 nyarán elindult Terrorelhárítási Informá­ciós és Bűnügyi Elemző Központottal. A TIBEK nemrég korszerűsített Fehérvári úti épületében külön informatikai hálózatot építettek ki a két intézménynek, s a jövőben így egy épületben dolgozhatnak majd a tényleges műveleti munkát végző AH és az innen származó információkat elemző szervezet munkatársai.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végzett, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az eredmények megszülettek: több mint 10 ezer válaszadó szerint a saját márkás termékek ma már nem csupán olcsóbb alternatívát jelentenek a fogyasztók számára, hanem sok esetben minőségi választást is - írta a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×