eur:
394.51
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A 2. futópálya 31R vége felől (forrás: Budapest Airport)
Nyitókép: Budapest Airport

Megszólalt a ferihegyi kényszerleszállás egyik szemtanúja

A futómű sérülése miatt visszaforduló járat utasaival csak azt közölték, kényszerleszállást hajtanak végre, de látták a leszállópálya mellett gyülekező tűzoltó-, rendőr- és mentőautókat.

Felszállás után visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre a Smartwings hurghadai járata Ferihegyen. A gép jobb oldali futóműve sérült meg, és nem sokkal elindulása után visszafordult, mert egy másik járat személyzete jelezte, hogy törmeléket észlelt az 1-es futópályán. A járaton 151 utas és 9 fős személyzet utazott. A Boeing 737-400 típusú repülőgép a futópályán tudott megállni, ahol az utasok lépcsőkön hagyták el a gépet. Személyi sérülés nem történt, és orvosi segítséget sem igényelt senki.

A repülőn utasai közül most a Dunaújvárosi Hírlapnak mesélt egy három gyermekkel utazó édesanya. Mint kiderült, sokáig nem is tudták, hogy gond van, mert aludtak, már Bulgária fölött fordult meg a gép, akkor kapták a hírt, hogy műszaki okok miatt Ferihegyen kényszerleszállást hajtanak végre. Több információval nem szolgáltak, utólag tudták meg, ez azért volt, hogy

nehogy pánik legyen a gépen.

"A legrosszabb az volt, hogy nem tudtuk, miért körözünk Budapest felett, erről is csak később tájékoztattak minket, hogy meg kellett szabadulnia a gépnek a leszállás előtt az üzemanyagtól. Annak ellenére, hogy nem kaptunk semmilyen információt, észleltük, nagy a baj, hiszen amíg köröztünk Ferihegy felett,

láttuk, csak gyűlnek a tűzoltó-, a rendőr- és a mentőautók"

- mondta az anya, aki arról is beszámolt, hogy síri csend volt a fedélzeten, mindenki szótlanul, rendkívül fegyelmezetten ült és várta, mi lesz a végkifejlet.

"A sérült futómű olyan állapotban volt, mint ha autóval a felnin közlekednénk.

A gép úgy szállt le, hogy a gumiabroncs nélküli kerekek a füvön landoltak, az épek pedig a betonon.

Azt hiszem, a pilótáknak nagyon sokat köszönhetünk" - mondta, és hozzátette, amikor közölték, hogy jön a mentesítő járat, nem jutott eszükbe az, hogy most egy ideig nem akarnak repülőgépre szállni.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×