eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Magyar Honvédség katonáinak tervezett új köznapi egyenruha bemutatója a XIV. kerületi Honvéd Kulturális Központban 2019.július 12-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Új divat a honvédségnél

Bemutatták a Magyar Honvédség tagjainak új köznapi egyenruháját.

A bemutatón a honvédelmi miniszter azt mondta: a honvédelmi és haderőfejlesztési program újabb állomásához érkeztek, amire a katonák régóta vártak és vágytak.

Benkő Tibor megjegyezte: megváltoztatták a régi mondást, mely szerint kis hadsereg öltözködik, nagy hadsereg fegyverkezik, ugyanis a fegyverkezéssel kezdték, 21. századi haditechnikai eszközöket szereztek be, amelyekkel a honvédség végre tudja hajtani feladatát, a haza fegyveres szolgálatát, védelmét.

Kiemelte: a honvédelmi és haderőfejlesztési program középpontjában az ember, a katona áll; ennek része az életpálya, az illetmények, az oktatás, a képzés, a kiképzés, s a katonák megjelenéséről való gondoskodás is.

Ha a katonák példát akarnak mutatni, nemcsak szolgálati feladataikat kell kiválóan ellátniuk, hanem meg is kell jelenniük a társadalmi élet minden színterén.

Ehhez olyan ruhára van szükség, amelyre a katonák büszkék lehetnek, s a közvélemény azt lássa, a katonák meg vannak becsülve

- hangoztatta Benkő Tibor.

A miniszter emlékeztetett: a gyakorlóruházat megújításával kezdték a fejlesztést, már van kiképzési és műveleti gyakorló. A köznapi ruházat eddig 70-es évekbeli alapanyagból készült, így elsősorban a komfortjával volt probléma; ezért írtak ki divattervezők számára pályázatot, hogy készítsenek terveket. A pályázat minden fordulójában Léber Barbara nyert, aki a katonák által felvázolt igények alapján alakította ki a komfortos és korszerű ruházatot.

A következő lépés a díszelgőruházat és az ünnepi ruházat megújítása lesz - közölte Benkő Tibor.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×