eur:
397.69
usd:
358.48
bux:
74129.58
2024. október 1. kedd Malvin
Az építészetileg védett Wekerle-telep mellett húzódó M5-ös autópálya bevezető szakaszánál élők régi problémája a nagy zajterhelés, ami folyamatosan meghaladja az egészségügyi határértéket. A XIX. és a XX. kerület határán húzódó Nagykőrösi út egyik felén a Wekerle-telep található. Az út mentén álló házak néhol egészen az út szélén vannak. A zajvédő fal várhatóan idén elkészülhet. A fal hossza több mint 910 méter lesz.
Nyitókép: MTI/Balaton József

Zajvédő fal épül az ország egyik legfontosabb útja mentén

Az M1-es autópálya M0-s gyűrűn kívüli szakaszáról van szó, így válhat élhetőbbé például a Tatabányáig terjedő sztrádaszakasz környéke.

Közmeghallgatás volt Tatabányán az M1-es autópálya felújításával, bővítésével kapcsolatban. A beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek kérdéseket is fel lehetett tenni, s kiderült, vizsgálták a bővítés hatásait is, feltérképezték azt is, milyen hatással lehet az élővilágra, a természeti és az épített környezetre - írta a Kemma.

Mivel már részletes zajvizsgálatok is folytak a környéken az M0-s és Tatabánya között, indokoltnak tűnik a beruházó számára is, hogy zajárnyékoló fal épüljön; ha az előzetes tárgyalások sikeresen zajlanak, akkor

2021 és 2024 között elkészülhet az M1-es lakosságbarát változata

ezen a szakaszon.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×