eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Az ütközés előtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetről bemutatott felvételen a Rendőrségi Igazgatási Központban, a főváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Hableány-tragédia: újabb borzalmas információk kerültek elő

Elkészült az a jegyzőkönyv, ami a Viking Sigyn szállodahajó kapitányi fülkéjében az ütközés előtti 15 percben történteket rögzíti.

Videófelvétel tanúsítja, ahogyan a Hableány sétahajón utazók integetnek a Vikingnek, hogy ne ütközzön beléjük.

Sógor Zsolt, a Hableány turistahajót üzemeltető Panorama Deck ügyvédje az ATV stúdiójába bevitt dokumentummal - a Viking ütközés előtti 15 percét rögzítő jegyzőkönyvvel - a kezében a televízióban szerda reggel azt mondta,

a Viking ukrán kapitánya "süketnéma" lehetett, nem látta a hajót, az ügyvéd szerint azért, mert nem figyelt, hiába is integettek felé a Hableányról.

A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy az ütközés után bő egy perccel már a Vikingen is elhangzott, hogy emberek vannak a vízben a Margit hídnál, ami azt jelenti, minden, a közelben tartózkodó hajó azonnal hírt kapott a szerencsétlenségről.

Az ukrán kapitány egyébként oroszon kívül nem tud más nyelven annyira, hogy megértesse magát.

A tragédia túlélői egyébként arról is beszámoltak, hogy szemkontaktus volt köztük és a Viking utasai között.

Azt Sógor Zsolt is megerősítette, hogy

a radarhangot - amiből hallás alapján kiderülhetett volna a Hableány közelsége - a Vikingen levették, mert zavarhatta a kapitányt.

A tragédia május 29-én következett be, a 33 dél-koreai turistát és idegenvezetőket szállító Hableány két fős magyar személyzetével a Viking alá fordult, miután utóbbi utolérte, 7 embert sikerült kimenteni, mind dél-koreaiak.

A katasztrófáról szóló valamennyi hírünket ITT találja.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×