eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kozma Ákos, a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettese, ombudsmanjelölt (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 2-án. Mellette Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke (b) és Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója (b2).
Nyitókép: Kozma Ákos, a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettese, ombudsmanjelölt (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 2-án. Mellette Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke (b) és Haszonicsné Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatója (b2). MTI/Kovács Attila

Az alapvető jogok biztosává választották Kozma Ákost

Az alapvető jogok biztosává választotta Kozma Ákost kedden az Országgyűlés a parlamenti képviselők kétharmadának szavazatával, hat évre, titkos szavazással.

A képviselők 137 igen, 39 nem szavazattal és egy tartózkodás mellett támogatták a jelöltet, aki szeptember 26-tól tölti be posztját.

Áder János köztársasági elnök javasolta a tisztségre Kozma Ákost, aki 2010 óta a Független Rendészeti Panasztestület elnökhelyettese. Az alapvető jogok biztosa 2013 szeptembere óta Székely László, mandátuma szeptemberben jár le.

Az új ombudsman esküt tett az Országgyűlés előtt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×