eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Mentőautó a gyáli rendőrkapitányság előtt 2018. május 26-án. A Pest megyei kisvárosban, a Vecsési úton két személyautó és egy terepjáró ütközött egymással. Az ütközést követően verekedés tört ki és feltehetően gumilövedékes riasztófegyverből lövések is eldördültek. A helyszínen ketten megsérültek.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

25 kiló jeget kértek a mentősök egy nőhöz Budapesten

Nem mindennapi mentőakció zajlott hétfőn, a késő délutáni órákban a fővárosban.

A mentőket egy egyedül élő, idős nőhöz riasztották, akit a rohamkocsi személyzete életveszélyes állapotban talált. A gyors, de alapos vizsgálat során kiderült, hogy a nő teste a hőségben, a klíma és szellőzés nélküli lakásban extrém módon felmelegedett, ezért más, életmentő beavatkozások mellett azonnali hűtésre is szükség volt.

A mentőegység nem habozott, feltárcsázták egy olyan cég számát, amely jégkockák házhoz szállításával foglalkozik. A szokatlan kérésre szinte perceken belül megérkezett a szállítmány, közel 25 kilogramm jégkocka, amivel sikerült a testhőmérsékletet még időben a kritikus szint alá csökkenteni, majd a beteget a szűk lépcsőház miatt a tűzoltók segítségével kórházba szállítani - írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×