eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Öngyilkos lett a franciaországi lövöldöző

Két ember megsebesült az északnyugat-franciaországi Brest városának egyik mecsete előtt, amikor egy ismeretlen merénylő lövöldözni kezdett csütörtök délután. Az elkövetőt röviddel az eset után holtan találták, feltehetően főbe lőtte magát.

A hatóságok közlése szerint a sebesültek állapota nem életveszélyes, egyiket a hasán, a másikat a combján találta el a lövedék. Az elkövető több lövést adott le, az egyik sebesült a mecset imámja.

Az incidens háttere egyelőre nem ismert. A merénylő elmenekült a helyszínről, üres autóját később megtalálták a rendőrök, majd onnan nem messze a holttestét is.

Christophe Castaner francia belügyminiszter arra kérte a prefektusokat, hogy erősítsék meg az országban a vallási létesítmények ellenőrzését.

A francia ügyészség terrorellenes részlege vizsgálatot indított annak felderítésére, hogy az elkövető terrorista indítékkal kezdett-e lövöldözni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×