eur:
394.94
usd:
366.99
bux:
71620.23
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Baptista Iskola első osztályának egyik tanulója az ebédlőben 2014. június 12-én, az iskolában a közétkeztetésről tartott sajtótájékoztató napján.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hétfőn indul a szünidei gyermekétkeztetés, de nem jár automatikusan

A családoknak az önkormányzatnál jelezniük kell, hogy igénybe szeretnék venni a támogatást.

Százhúszezer család igényelte a nyári szünidei gyermekétkeztetést, a program keretében a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek napi egyszeri meleg ételt kaphatnak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az M1 reggeli műsorában.

Fülöp Attila azt mondta, az idei költségvetésben 80 milliárd, 2020-ban több mint 82 milliárd forintot fordít a kormány gyermekétkeztetésre. Ez azt jelenti, hogy 2010 óta megháromszorozódott a támogatás összege - emelte ki.

Ismertette,

a nyári szünidei étkeztetés június 17-étől augusztus 30-áig tart.

Ez azonban nem automatikus szolgáltatás, a családoknak az önkormányzatnál jelezniük kell, hogy igénybe szeretnék venni a támogatást - hívta fel a figyelmet az államtitkár, hozzátéve, az igénylésnek nincs határideje.

Fülöp Attila kitért arra is, hogy szerda délután érvénybe lépett a vörös kód figyelmeztetés, amelynek lényege, hogy amikor a napi középhőmérséklet 27 Celsius fok felett van, a szociális intézményeknek fogadniuk kell a náluk jelentkező hajléktalanokat. A figyelmeztetés egyelőre vasárnap éjfélig van érvényben.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×