eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A budapesti dunai hajóbalesetről szóló híradást néznek dél-koreaiak a szöuli főpályadvaron 2019. május 30-án. Az előző estén a Viking Sigyn luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, amitől a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kétfős magyar személyzettel a fedélzetén. A balesetben heten életüket vesztették, heten megsérültek, többeket keresnek.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Hajóbaleset: mélytengeri búvárokat küld Budapestre Dél-Korea

Tizenkét fős dél-koreai mentőcsapat indult Szöulból Budapestre, hogy segítsen a dunai hajóbalesetben eltűnt utasok felkutatásában.

A koreai katasztrófavédelem közleménye szerint az egységben kilenc mélytengeri búvár és három vezető van, és magyar idő szerint csütörtök délben indultak útnak. Ez lesz az első eset, hogy a koreai búvárok külföldi akcióban vesznek részt - írja a Korea Herald.

A csapatban több olyan tapasztalt búvár is van, aki részt vett a Sewol hajó 2014-es katasztrófája után mentésben Dél-Korea délnyugati részén.

A koreai külügyminisztérium már korábban küldöttséget indított Budapestre, a mentőegység ehhez a szakértői csoporthoz csatlakozik majd, és együtt dolgozik a magyar hatóságokkal is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×