eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Kibervédelmi akadémiát hoz létre a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség kibervédelmi akadémiát hoz létre Szentendrén - jelentette be a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor az InfoRádiónak elmondta: idén az intézmény működéséhez szükséges alapokat teremtik meg, a teljes műveleti képességet várhatóan 2-3 év alatt lehet elérni.

Új kihívások, kockázatok és fenyegetések jelentek meg a világban. A többi között már a kibertérben lévő fenyegetésekre is tudni kell reagálni, ezért is szükséges egy kibervédelmi akadémia létrehozása - mondta Benkő Tibor.

A miniszter hangsúlyozta: napjainkban már szinte minden informatikai vezérléssel működik, tehát a kibertérben folyó műveletek igen komoly problémákat tudnak előidézni. Igen sok terület érintett: például a közigazgatás, államigazgatás, közlekedés, energiaellátás, egészségügy.

A tervek szerint már idén elindul a kiberakadémia, amely Szentendrén az Altiszti Akadémián, önálló szervezeti egységként működik majd – tette hozzá a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor arról is beszélt, hogy milyen szakemberekre van szükség a kibervédelmi feladatok ellátására.

Mint mondta: a legjobbakra, a legfelkészültebbekre van szükség. Olyan szakemberek kellenek, akik elsősorban az informatika terén rendelkeznek kiváló képességekkel, de szükség van stratégiai gondolkodásra, előrelátásra is.

A honvédelmi miniszter hozzátette: a haderőfejlesztési programnak köszönhetően fokozatosan javul a hadsereg technikai felkészültsége, de a kibertérben érkező támadásokra is fel kell készülni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×