eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: baon.hu

Ammóniaszivárgás miatt evakuálni kellett egy kecskeméti üzemet

Csak a katasztrófavédelem munkatársai léphetnek be a kecskeméti baromfifeldolgozó Ceglédi úti telephelyére, melyet ammóniaszivárgás miatt evakuáltak.

A baon.hu információi szerint a hűtéshez használt ammónia szivárgása miatt szerda délután három óra körül leállt a termelés a kecskeméti Gallfood Kft. Ceglédi úti telephelyén, ahol azután a veszély elhárításán dolgoztak a katasztrófavédelem szakemberei. Az elhárítási munkálatokhoz szerda délután több autóval érkeztek ki, de több mentőautó is a helyszínre sietett, a rendőrök pedig biztosították az elhárítást.

A telephelyhez tartozó épületekbe szerda óta nem engedik be a dolgozókat, a reggeli műszak még csütörtökön késő délelőtt is az utcán várta, hogy bebocsátást nyerjen és felvegye a munkát. A környéken élők egybehangzóan állították, hogy szerda délutántól hosszú órákig különösen erős ammóniaszag lengte be a levegőt, csak estére enyhült az a szúrós szag. A tűzoltók egy autóból mérték a levegőt.

A dolgozók végül a csütörtök déli órákban ismét munkába álltak, de a katasztrófavédelem munkatársai továbbra is a helyszínen maradtak - frissítette cikkét a baon.hu.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a portálnak elmondta, hogy szerda délután érkezett a bejelentés, hogy szúrós szagot éreznek a telephelyen. A katasztrófavédelem munkatársai a cég szakembereivel közösen végzik jelenleg is az elhárítási munkákat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínen van és folyamatosan méréseket végez. Nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre és az eset során senki sem sérült meg, de biztonsági okokból kikísérték az épületben dolgozókat. A mentőknek senkit sem kellett ellátniuk az eset során.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×