eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Flirt motorvonat halad Ürömnél a Budapest-Esztergom vasútvonalon 2018. április 3-án. Ezen a napon a vasútvonal villamosításának befejezése alkalmából sajtótájékoztatót tartottak az esztergomi vasútállomáson, amelyet a vonal korszerűsítésével egyidejűleg átépítettek. A vonal villamosításával a korábban 1 óra 28 perces menetidő 1 óra 9 percre csökkent, majd a májustól induló, sűrűbb menetrenddel egy óra két perc lesz az utazás ideje. A teljes vonalon új D55 típusú biztosítóberendezéseket helyeztek üzembe.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Szigorúbb ellenőrzések az utasok érdekében a MÁV-nál

Megelégelte a koszos vasúti kocsik miatt érkező panaszokat a MÁV elnök-vezérigazgatója, utasításba adta, hogy fokozott figyelmet kell fordítani a kocsik külső és belső tisztítására a színvonal és a komfortérzet javítása érdekében - írja a Kisalföld.

A MÁV-START nyárig minden személyszállító jármű üléskárpitját, függönyét és padlószőnyegét vegyszeres kárpittisztításnak veti alá. A kéthetente végzett emelt szintű tisztítások során pedig több figyelmet fordítanak az ülések, a fejtámlák, a csomagtartók, az ablakok, a feljáró lépcsők, az oldalfalak, a hulladékgyűjtők és a padlózat tisztán tartására is - értesült a lap.

Továbbra is naponta fertőtlenítik a kapaszkodókat, kilincseket és a mosdókat.

A külső mosásra is jobban ügyelnek, ezt segíti elő az április közepén üzembe helyezett modern, környezetbarát nagykanizsai mosócsarnok is. A korszerű rendszer segítségével egy jármű komplett külső tisztítása két-három perc alatt elvégezhető a korábbi, 90 percig tartó kézi tisztítás helyett.

A kapacitás teljes kihasználásával naponta akár 70-80 vasúti személykocsi külső tisztítása is megoldható.

A vasúti kocsik takarítását és a minőségi követelmények betartását ezentúl szigorúbban ellenőrzi a vasúttársaság, hogy az utasok számára érzékelhető legyen a nagyobb tisztaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Körvonalazódott, milyen irányba kormányozná az uniót Ursula von der Leyen

Lassanként teljesen fokozatra kapcsol az Európai Bizottságban a munka a hosszú nyári szünidő után, és már az egyes biztosoknak adandó portfoliók is ismeretesek. Ez persze még nem végleges – az EP-nek még meg kell hallgatnia a jelölteket, ami miatt lehetnek változások. A személyi kombinációk latolgatása közben azonban kevesebb figyelmet kaptak a volt-leendő bizottsági elnök, Ursula von der Leyen politikai irányelvei, pedig már nyár elején megjelentek. Ezek jelzik, hogy mely területek lesznek fontosak, és ez azt is befolyásolja, hogy ki milyen feladatot kap a Bizottság tagjai közül. Néhány új biztosi funkciót is meghirdetett von der Leyen, amelyek jelzésértékűek a prioritásairól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×