eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Budaörsi úton megkezdett vízvezeték-építési munkák miatt torlódik a forgalom a BAH-csomópont és a Petőfi Sándor laktanya közötti szakaszon 2015. június 24-én. A sávlezárással és sáveltolással járó építkezés befejezése szeptember 4-ére várható.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Forgalmi változások: a szombat még csak bemelegítés volt

A délelőtti és kora délutáni utcai futóversenyt, valamint a kisebb virágvasárnapi körmeneteket követően este jön az Élet Menete felvonulás - csak a legfelkészültebbek próbálkozzanak a budapesti közlekedéssel!

A fővárosban autózók számára halmozottan szerencsétlen nap a vasárnap.

Először is az ország - és így Budapest - számos temploma környékén tartanak virágvasárnapi körmeneteket, amelyek rövid időre forgalomkorlátozásokat jelentenek mindenfelé a délelőtti órákban. Számítani kell rá, bár jellemzően ezeket a templomokon belül tartják.

Ennél jóval koncentráltabb korlátozást okoz viszont a hétvégi Vivicittá városvédő futás vasárnapi programja: két idősávban rajzanak ki a futók a teljesen elfoglalt Margitszigetről, reggel 9 órától a 21,1 kilométert teljesítő félmaratonisták miatt

reggel 7-kor a budai alsó rakpartot teljesen lezárták a Margit hídtól délre, és a pesti alsó rakpartot sem lehet használni, ugyanígy a Széchenyi István teret, a Lánchidat, a Clark Ádám teret, a Bem rakpartot, a Műegyetem rakpartot és a Szent Gellért teret. A Margit hídon és a Szabadság hídon ugyanakkor "csak" sávlezárás van.

Mivel ebédidő után jönnek a 10 kilométeresek, a Lánchíd vonalától északra folytatódnak a közlekedési nehézségek, egészen 17 óráig.

A tömegközlekedésben változást jelent, hogy a 2-es és a 47-es villamos rövidített útvonalon jár, a 19-es és a 41-es villamos pedig terelve, a Krisztina körúton keresztül közlekedik. A 4-es, 6-os villamos nem áll meg a Margitszigetnél.

Ahogy a futók "levonultak", jön az Élet Menete felvonulás, amely a következő területeket érinti:

Március 15. tér–Jane Haining rakpart–id. Antall József rakpart 16.30 és 20 óra között.

A felvonulás idején módosul a 2-es villamos, a 15-ös és a 115-ös autóbusz, illetve a 83-as és a CITY trolibusz közlekedése.

Részletek a BKK oldalán, illetve a Budapesti Közlekedési Központ azt is kéri, hogy aki teheti, vegye igényben a BKK mobilalkalmazását, amelyen keresztül percről percre követhető, merre és mivel lehet közlekedni.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×