eur:
394.78
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Civishir.hu

Fuldoklik a vidék az illegálisan lerakott szemétben

Az önkormányzatok alig bírják a terhet, ezért Pápa polgármestere aláírásgyűjtési akciót indított.

Aláírásgyűjtési akciót indított az illegális hulladéklerakás ellen Áldozó Tamás, a város polgármestere - írja a Veol.hu. A kezdeményezéssel elsősorban a polgármestertársakat célozza meg, szinte azonnal csatlakozott hozzá száz településvezető.

A szignókat tartalmazó petíciót a kormányfőnek, az innovációs és technológiai tárcának, valamint a parlamenti képviselőknek szánják.

A városvezető rámutat: már a Btk. is tiltja a tiltott hulladékelhelyezést, három év börtönt lehet érte kapni. Mint mondja, saját városában rendszeresen megvalósul ez a bűncselekmény, de tudomása szerint még senkit nem vontak emiatt büntetőeljárás alá.

"Olyan esetben sem történt szabadságvesztés kiszabása, amikor a tevékenységet jól dokumentáltan, fényképekkel tártuk a rendőrség elé. Ez arra enged következtetni, hogy a rendőrség számára nem prioritás az, hogy gátat szabjon az illegális hulladéklerakásnak és a hulladékimportnak"

- tette hozzá Áldozó Tamás a lapnak nyilatkozva.

Az önkormányzatok közben tehetetlenek az ügyben.

Áldozó Tamás szerint részmegoldást jelentene, ha ellenőriznék azokat a termékeket (például használt cikkek), amik bejönnek az országba. Ráadásul szerinte "a lomis kereskedelemnek nincsen fogyasztóvédelmi kontrollja".

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×