eur:
394.46
usd:
365.28
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay.com

Kameráktól, hangszóróktól retteghetnek a szemetelők

A szombathelyi Parkerdő szélére új gyűjtőkonténerek kerültek, így már nincs kifogás, szigor annál inkább.

Kamerák figyelik az illegális szemétlerakókat Vas megyében - tudósít a Vaol.hu. A Parkerdő szélére új konténerek kerültek, de nem csak oda, a megye számos pontjára (Sárvár, Himfa) ugyanígy.

Az alul rögzített, könnyű fedelű, 3-5 köbméteres edények rendszerét "Molok" gyűjtőszigeteknek hívják: vegyes, üveg-, fém- és műanyaghulladékokat lehet elhelyezni bennük. A papír számára nincs külön konténer, mert a kirándulások során nem keletkezik annyi tiszta papír jellegű szemét.

Két évvel korábban társadalmi kampány is indult ("Védd az erdőt, vidd haza a szemetet!"). Elvárás mindenkivel szemben, hogy ha "odafelé" elfért a hátizsákjában, hazafelé is férjen el a kiürült zacskó, doboz, palack, csomagolópapír.

Az elszállításra évente 1,5-2 millió forintot költ az önkormányzat, ám a Parkerdő szemétleterheltségét fokozza a kiskertekből idehordott szemét.

A szombathelyi Parkerdő­ben

kamerák is figyelik a szemételhelyezést: összesen nyolc kamerát helyezett el az erdészet. A közterület-felügyelettel közösen működtetik, éjjel-nappal figyelik a monitorokat. Az illegális szemétlerakót először a hangszórón keresztül figyelmeztetik,

és ha ennek ellenére is lerakja, szabálysértési eljárást indítanak ellene.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×