eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A közvetlen repülőtéri buszjárat Budapest belvárosában 2017. június 27-én. A Liszt Ferenc-repülőtér és a Deák Ferenc tér között július 8-ától közlekedik a 100E jelzésű járat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Változások a fővárosi tömegközlekedésben

A 3-as metró déli szakaszának felújításával változik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetősége, két buszjárat menetrendje és útvonala is. Lesz változás a vasúti közlekedésben is.

A Budapesti Közlekedési Központ által 2017-ben elkezdett metrófelújítás következő lépcsőjeként hamarosan lezárja a 3-as metró déli szakaszát a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között. Emiatt változik a ferihegyi repülőtér megközelíthetősége is. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér könnyebb és gyorsabb elérhetősége érdekében a Budapest Airport és a BKK megállapodott, hogy a legforgalmasabb napokon sűrítik a repülőtér és a belváros között közlekedő 100E jelzésű busz menetrendjét, és a vasúti közlekedésben is engedmények lépnek életbe.

Engedmény a vonattal érkezőknek

A felújítás időszakában a MÁV vonatain korlátozás nélkül lesz érvényes a fővárosi BKK-bérlet a Nyugati pályaudvar - Kőbánya-Kispest - Ferihegy vonalon. Magyarán, a „kék metróvonal” felújítása alatt - az egyéb esetekben felárköteles - InterCity és gyorsvonatokat is igénybe lehet venni Budapest bérlet típusú jegyekkel Ferihegy vasútállomásig. Ferihegytől a repülőtér 2. Termináljáig a 200E jelzésű busszal lehet eljutni.

Útvonal-hosszabbítás

Az éjjel-nappal közlekedő 200E jelzésű busz a metrófelújítás ideje alatt meghosszabbított vonalon, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Nagyvárad tér között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között a repülőtéri busz a Határ úton és a Népliget megállóban is megáll.

Sűrűbben jár a 100E

A repülővel induló vagy érkező utasok számára az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb opció 100E jelzésű busz. Ez a népszerű járat átszállás nélkül a belvárosig közlekedik, mostantól a legforgalmasabb napokon lényegesen sűrűbben, akár 10 percenként indul a repülőtérről és a Deák Ferenc térről, egy közbeeső megállóval a Kálvin téren. Újdonság, hogy a buszon ezentúl hangos utastájékoztatás, illetve információs táblák segítenek az utasoknak a repülőtér termináljain történő eligazodásban.

A Budapest Airport felhívja a figyelmet, hogy

  • a fentiekkel együtt, a hosszú hétvégék előtt, hétfőnként kora reggel vagy péntekenként délután erősebb forgalomra kell felkészülni a repülőtér és a város között.
  • A nyári hónapokban pedig érdemes lesz legalább egy félórával többet számítani a repülőtéri utazásra, mint korábban.

(A metrófelújítás kapcsán több új buszjáratot is indít a BKK, ezekről itt írtunk részletesen).

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×