eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Magyar Honvédség Csehországból érkezett és a sajtóbemutatóra kiállított két darab, többcélú, használt Airbus A319-es csapatszállító katonai repülőgépeinek egyike Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2018. február 2-án. A gépek a honvédség hadrendjében teljesítenek majd szolgálatot. Az első katonai Airbus A319-es január 31-én érkezett meg a kecskeméti repülőtérre.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Három hónapja rossz a kormánytagokat is szállító honvédségi Airbus

A Magyar Honvédség 2017-ben vásárolt Airbus A319-es személyszállító repülőgépe december óta nem repülhet, mert javításra és felújításra szorul a hajtóműve.

Már régóta a Liszt Ferenc repülőtéren áll a Magyar Honvédség 604-es lajstromjelű Airbus A319-es repülőgépe, az egyik hajtőműve nélkül. A baon.hu megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, és kiderült, a gépet december 3-án állították le, azóta Budapesten, a javításra kiírt pályázat nyertesének telephelyén van.

A HM válasza szerint a repülőgép megvásárlásakor a javításig hátralévő ciklusidő ismert volt. A Magyar Honvédség felkészült az időszakos ellenőrzések és javítások végrehajtására. Ezzel párhuzamosan a hajtómű javítása és felújítása megkezdődött, amely jelenleg is folyamatban van. A mostani tervek szerint a 604-es lajstromjelű repülőgép április második felében repülhet ismét.

A 2017-ben vásárolt két Airbus tavaly tavaly január végén érkezett meg Csehországból a kecskeméti repülőbázisra. Beszerzésüket azzal indokolták, hogy az AN-26-osok fölött eljárt az idő, üzemidejük lejár 2020-ra, nagyjavításuk nem gazdaságos. Az Airbus A319-esek újonnan 70–80 millió euróba kerülnek, a két, most 9–10 éves gép ára viszont ennek kevesebb mint a fele volt.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×