eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Pintér Istvánné nevelőszülő gyerekekkel az SOS Gyermekfalu egyik házában 2015. augusztus 11-én, miután megkezdték a gyermekfalu lakóinak átköltöztetését Battonyáról Orosházára.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Jelentős átalakulás az SOS Gyermekfalvaknál

A jövőben olyan nevelőszülőket keres az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, akik saját ingatlanukban gondoskodnának az alapítványhoz került gyerekekről.

Miután Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, az Emmi parlamenti államtitkára, Rétvári Bence elismerte: megszűnik az SOS Gyermekfalvak külföldi támogatása, így át kell strukturálni a szervezet működését.

A korábbi modell szerint a nevelőcsaládok az alapítvány ingatlanában éltek, faluszerű közösségben, ahol egy-egy anya nyolc gyerek neveléséről is gondoskodott – mondta az InfoRádiónak Szilvási Léna. Az alapítvány programigazgatója szerint a mai körülmények között azonban elengedhetetlen, hogy sokkal kevesebb gyermekkel kelljen foglalkoznia egy nevelőszülőnek, és ne ilyen, hanem inkább természetes környezetben. Az integráció és az egészséges fejlődés szempontjából nem ideális, ha a szomszédok mind „SOS-es nevelőszülők és gyerekek”.

Az eddig lakóhelyül szolgáló ingatlanokat részben értékesítik vagy bérbeadják, részben másra használják – tette hozzá Szilvási Léna. Jelenleg leginkább arra törekednek, hogy

olyan nevelőszülőket toborozzanak, akik a saját élőhelyükön látják majd el a gyermekeket.

„A célunk az lesz, hogy egy nagyon jó színvonalú hálózatot tudjunk működtetni a jövőben, csak megváltozott feltételekkel” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×