eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, parlamenti frakcióvezető-helyettes a párt rendkívüli kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 23-án.
Nyitókép: Mohai Balázs

Alapszabály-módosítás a továbblépéshez - rendkívüli kongresszust tartott a Jobbik

A Jobbik megmaradását nevezte a májusi európai parlament választás fő tétjének szombaton, a párt rendkívüli kongresszusát követő sajtótájékoztatón Szilágyi György frakcióvezető-helyettes és szóvivő.

Szilágyi György szerint ha elegendő voksot kapnak, "a Fidesz nem meri betiltani a Jobbikot", amely jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

Szavai szerint egy olyan diktatúra ellen küzdenek, amelynek "a zsarolás, a korrupció, a felhalmozott vagyon, az állami szervek kézi irányítása, a saját médiabirodalom adja a fő erejét". Szerinte "Orbán Viktor fél a következményektől és ezért fél a Jobbiktól", mert ez a párt képes lebontani a nemzeti együttműködés rendszerét és elszámoltatni annak vezetőit.

Közölte: a tanácskozáson elfogadott alapszabály-módosítás alapján "különösen indokolt esetben", a pártelnökség írásos jóváhagyásával más szervezetbe is beléphetnek a párt tagjai, kérdésre válaszolva ezzel csak egy lehetőséget teremtette meg, hogy "legyen eszköz a kezünkben, hogy tudjunk továbblépni" szükség esetén.

Elfogadtak ezzel kapcsolatban is egy kiáltványt, amelynek pontos szövegét hamarosan közzétesszik.

Szilágyi György kérdésre válaszolva közölte: napokon belül kiderül, kapnak-e részletfizetési lehetőséget az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott szankcióra, amelyet igazságtalannak, törvénytelennek tartanak, de igyekeznek befizetni, ugyanakkor az újabb szankció miatt is nemzetközi jogi fórumhoz fordulnak. Elmondta: arra számítanak, hogy a jövőben sorozatosan megbünteti őket az ÁSZ, függetlenül leadott jelentéseik tartalmától.

"Jó az irány"

A küldötteknek is az volt a véleménye, hogy a Jobbik jó irányba halad - jelentette ki kérdésre válaszolva Szilágyi György és kiemelte, hogy az alapszabály módosítását 99 százalékos többséggel, a párt kiáltványát pedig egyhangúlag fogadta el a kongresszus.

Arról beszélt: a vezetőség élvezi a Jobbik tagságának és küldötteinek bizalmát, "amely egy szebb jövőt vizionál abban az esetben, ha tudunk tovább dolgozni és nem szüntetik meg a legnagyobb ellenzéki pártot".

Arról beszélt, hogy egy nehéz, tíz hónapos időszakon vagyunk túl, amelyben sorozatos, nemtelen támadások érték a Jobbikot a Fidesz részéről és aminek végén egy érezhető tisztulási folyamat is volt.Hozzátette: a tanácskozáson érezhető volt, hogy a párt "nemhogy nem roppant meg ebben a tíz hónapban, de elszántabb, mint valaha is volt". A Jobbik egyik fő erénye napjainkban a kitartás, és ez így lesz a jövőben is - fogalmazott.

Jelezte: az utóbbi időben 44 új szervezetük alakult, 400 új tagot vettek fel; a kongresszus célul tűzte ki, hogy duplázzák meg ezt a bővülést. Hosszú távú célként a kongresszus a most nem vagy alig létező középosztály megteremtését jelölte meg, mondván ma "mintegy kétezer család az, aki támogatja Orbán Viktor diktatórikus rendszerét" és további 120-150 ezer "kiszolgáló család" létezik

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×