eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

A biztonság fontosságát hangsúlyozta a mérnök bálon az innovációs miniszter

Modern civilizáció nem létezik innovatív és felelősen gondolkodó mérnökök nélkül - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Palkovics László a XXV. Mérnök - Technikus Bálon kiemelte, a mérnökök óriási hatást gyakorolnak a modern élet minden területére, legyen szó mezőgazdaságról, közlekedésről, egészségügyről, oktatásról.

A mérnök szakmának meghatározó szerepe van a társadalomban, a gazdaságban, a technológiától való függőséggel párhuzamosan a mérnökök szerepe egyre inkább felértékelődik - mondta Palkovics László.

A miniszter kitért a biztonság fontosságára, mint mondta: evidens, hogy a bennünket körülvevő, épített környezet, az eszközök, amelyeket használunk biztonságosak, és csak akkor gondolkodunk el a felelősség és kockázat kérdésén, amikor baleset történik, pedig a legapróbb mérnöki pontatlanság, a rossz anyagválasztás, egy hibás számítás emberéleteket követelhet.

"Felelősségünk van abban, hogy az a fizikai világ, amelyet létrehozunk, a funkcionalitáson túl biztonságos is legyen"

- jelentette ki Palkovics László.

A XXV. Mérnök - Technikusok Bálon átadták a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) díjait. 2019-ben az Év Mérnöke Díj elismerésben részesült Falucskai András Gábor, a MÁV Zrt. beruházás-fejlesztő mérnöke a vasúttársaság beruházási szakterületen végzett munkájáért.

Kiemelkedő szakszervezeti tevékenységének elismeréseként MTSZSZ-ért Díjban részesült Réczkai Ferencné, az MTSZSZ titkárságvezetője, Horváth Gyula, az MTSZSZ egészségügyi tagozatának vezetője, Juhász István, a MÁV-Start dolgozója.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×