eur:
392.63
usd:
362.69
bux:
72065.29
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Új fejlemények az inkubátorban hagyott csecsemő ügyében

„Véglegesen és megnyugtatóan” rendezte a gyámhivatal annak a most három hónapos kisfiúnak a sorsát, akit még novemberben hagytak a kecskeméti kórház csecsemőmentő inkubátorában.

Egy újszülött kisfiút hagytak november 7-én hajnalban a kecskeméti kórház Nyíri úti telephelyén, a főbejárat mellett található csecsemőmentő inkubátorban. Az egészséges kisfiú súlya 3400 gramm volt, a kórházban a Gábor keresztnevet kapta. Az anya szépen ellátta (kezelte a köldökét is), megetette, gondosan felöltöztette, és takaróba csavarta valószínűleg csak pár órával korábban született gyermekét, mielőtt elbúcsúzott volna tőle a babamentő inkubátornál. A kisfiún nem volt semmilyen külsérelmi nyom.

A gyámhivatal intézkedett a gyermek örökbe adása érdekében.

A jogszabály szerint nincs szükség az örökbefogadáshoz a szülő hozzájárulására, ha gyermekét babamentő inkubátorban hagyja, és hat héten belül nem jelentkezik a csecsemőért. A baon.hu úgy tudja, a kisfiúért nem mentek-telefonáltak a szülei, és gyorsan találtak is számára örökbefogadókat, akik még decemberben hazavihették őt.

"A csecsemő sorsát a gyámhivatal a gyermek érdekét szolgáló döntésével véglegesen és megnyugtatóan rendezte"

– válaszolta a kormányhivatal, azzal kiegészítve, hogy a kisfiúról további információt nem áll módjukban szolgáltatni.

A babamentő inkubátorában 2016 februárjában egy egészséges kislányt hagytak. A 3160 grammos, ötven centiméter hosszú csecsemőt a kórházban Ignácz Brigittának keresztelték el, őt végül örökbe fogadták. Előtte 2012 januárjában történt szintén hasonló eset, egy koraszülött, 1300 grammos kisfiúra erősen kihűlt, életveszélyes állapotban találtak az intézmény munkatársai. A Szőke Attila névre keresztelt kisfiúért később jelentkeztek a szülei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×