eur:
395.02
usd:
367.25
bux:
71539.91
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Átmenetileg akár 315 forint alá is süllyedhet az euró - lapszemle

Éveken belül valóság lesz a repülő autók használata - írja a Világgazdaság. Megszorítások nélkül is nőnek az állam bevételei - számol be a Magyar Idők. A Népszava összeállítása szerint leginkább állampapírt érdemes vásárolni annak, aki fialtatná pénzét.

Mint a C-vitamin az immunrendszert, úgy kívánja védelmezni az embereket a hazugságok ellen a Civil Összefogás Fórum C12 néven életre hívott szakértői testülete – írja a Magyar Idők. A civil szervezet újdonsült testülete az úgynevezett „európai álláspontot” kívánja képviselni az Európai Unióban, hazai rendezvényeken és polgári fórumokon. Georg Spöttle, a testület tagja egy csütörtöki rendezvényen kezdte meg a C12 működését: a német bevándorláspolitikáról tartott előadást.

Éveken belül valóság lesz a repülő autók használata - írja a Világgazdaság. A Boeing, a világ legnagyobb légi közlekedési vállalata bejelentette: befejezte az első repülő autó tesztelését az Egyesült Államokban. A véglegesnek szánt típust az USA védelmi minisztériuma fejlesztette ki. Nagy a verseny a piacon: az Uber amerikai taxivállalat is a hatóságokkal karöltve fejleszti repülő taxija prototípusát. Az első tesztrepülés 2020-ban, a szolgáltatás bevezetése 2023-ban várható.

Gazdasági elemzőkre hivatkozva azt írja a Portfolio, hogy átmenetileg akár 315 forint alá is süllyedhet az euró. A magyar deviza erősödését a portál szerint elsősorban az váltotta ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a múlt héten közelgő szigorításokról beszélt. A portál által megkeresett elemzők szerint az MNB-nek elege lett abból, hogy a piac berendezkedett a tartósan laza monetáris politikára és a gyenge forintra.

A Magyar Idők címlapján írja: megszorítások nélkül is nőnek az állam bevételei. Az adócsökkentések ellenére is több mint 12 400 milliárd forint érkezett tavaly az államkasszához a legfontosabb közterhekből, amely 724 milliárd forinttal több, mint az előző évben, és 1200 milliárddal több, mint 2016-ban.

A Népszava összeállítása szerint leginkább állampapírt érdemes vásárolni annak, aki fialtatná pénzét. Soha nem volt annyi készpénz forgalomban, mint tavaly: 6 ezermilliárd forint, ami elemzők szerint az alacsony banki kamatoknak köszönhető. A napilapnak nyilatkozó brókerek szerint leginkább állampapírokba érdemes fektetni, legkevesebb 3 évi lekötéssel. A részvénypiacot a bátrabbaknak ajánlják, de abban egyetértenek: az év slágere az aranybetét lesz, az év végéig akár az 1350 dolláros unciánkénti árat is elérheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×