eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kormánytisztviselők számára rendezett véradás az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2017. június 12-én.
Nyitókép: Soós Lajos

A két ünnep között is várják a véradókat

Idén megállhat a véradók számának öt éve tapasztalt csökkenése, 2018-ban valamicskével többen adtak vért, mint tavaly. A két ünnep között is várja a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat.

Több tucat helyen lesz lehetőség vért adni – nyilatkozta az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese. Nagy Sándor kiemelte: szombaton a vérellátó szolgálat rendkívüli nyitvatartást szervez annak érdekében, hogy az elkövetkező hosszú hétvége vérellátását biztosítani tudják.

Hangsúlyozta: gondolni kell arra, hogy január 1-je után megint egy rövid hét jön, amikor 3 nap alatt kell biztosítani a készleteket. A szakember hozzátette: tavaly a két ünnep között 4800-an jelentkeztek véradásra, és bíznak benne, hogy idén is legalább ennyien jönnek el.

A szervezet főigazgató-helyettese tájékoztatott: 2013. óta tapasztaltak csökkenést a véradások és véradók számában, tavaly ennek üteme lassult,

de még mindig volt lemorzsolódás.

2018-ra célul tűzték ki, hogy megállítják ezt a tendenciát. Ennek érdekében fokozottan koncentráltak a fiatalokra, az első véradókra – tette hozzá. Jövőre ezt a stratégiát szeretnék követni és összekötni a felnőtté válást a véradással.

Emellett az eddigi véradókat is szeretnék visszahívni, hiszen tapasztalataik szerint, ha valaki ötször elmegy, rutinná válik számára a véradás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×