eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Szánkózók a behavazott Tabánban 2018. december 15-én.
Nyitókép: Mohai Balázs

Sok munkát adott országszerte az év eddigi legnagyobb havazása

Leszakadt ágak, kidőlt fák miatt kérik a Csongrád megyei tűzoltók segítségét. A fővárosban éjszaka elállt a havazás és az előrejelzések szerint sehol az országban nem kell már ekkora adag hóra számítani, lesz azonban köd és néhol ónos eső.

Szegeden, a Csaba utcában egy faág hasadt egy autóra, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eltávolították az ágat a járműről. A Sándor utcában egy faág lógott mintegy nyolc méter magasan, a helyszínre riasztott egység megszüntette a veszélyhelyzetet.

A Brüsszeli körútra kidőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. A Lőcsei utcában egy faág letört, a raj láncfűrésszel avatkozott be. A Hargitai utcában egy faág lógott egy villanyvezetéken, a Közép fasoron pedig egy hát méter hosszú, huszonöt centiméter átmérőjű faág esett egy személyautóra, az egységek eltávolították az ágakat.

Hódmezővásárhelyen, a Kodály Zoltán utcában egy leszakadt faág veszélyeztette a forgalmat. A város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel avatkoztak be. Makón, a Szegedi utcában leszakadt egy faág, magával rántva egy villanyvezetéket. A város hivatásos tűzoltói megszüntették a veszélyhelyzetet. A Bíró utcában egy fa a járdára dőlt, a gyalogosforgalmat veszélyeztette, a helyszínre riasztott egység motoros láncfűrésszel oldotta meg a problémát - írja honlapján a Katasztrófavédelem.

Pesten 5-8, Budán 10 centiméter hó esett

A főutak sónedvesek, a mellékutak többsége még havas, csúsznak, takarításukat a nappali műszakban folytatják. A társaság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy fokozott figyelemmel, óvatosan közlekedjenek.

Az ingatlantulajdonosoktól azt kérik, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat takarítsák le, így elejét tudják venni a gyalogos baleseteknek – olvasható a közleményben.

A behavazott Budapest látképe a Budai Várnegyed felől 2018. december 16-án. Előtérben a budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom a Szentháromság téren.
MTI/Mohai Balázs
A behavazott Budapest látképe a Budai Várnegyed felől 2018. december 16-án. Előtérben a budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom a Szentháromság téren. MTI/Mohai Balázs

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. 78 munkagéppel síkosságmentesítte a budapesti fő- és közösségi közlekedési utakat, a kerékpárutakat, valamint a mellékútvonalakat az éjszakai műszakban. Budapesten a havazás vasárnapra virradóra szűnt meg.

Az előrejelzések szerint ilyen hómennyiségre már nem kell szmítani a jövő héten, lesz azonban köd és ónis eső, a részletekről itt írtunk.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×