eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Járőrözők a Kossuth téren. Debrecenben a Rendőrség és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár beosztottjai együtt biztosítják a rendet és a közbiztonságot a város közterein az év végi rendezvények idején. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség

A múlt évhez hasonlóan idén is fizikai akadályokat, beton terelőelemeket helyezett el a vásárok területén a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az emberek biztonsága érdekében - közölte a rendőrség.

A karácsonyi ünnepkör közeledtével, az adventi időszak kezdetével Budapest több pontján karácsonyi vásárok nyílnak, amelyek jelentős számú vásárlót, érdeklődőt, illetve turistát vonzanak. A BRFK járőrei, illetve civil ruhás nyomozói a korábbi évekhez hasonlóan idén is jelen lesznek a vásárokban, s azok közvetlen környezetében.

Azt írták: az általános bűnmegelőzésen túl a megerősített jelenlét célja, hogy a rendőrök megelőzzék, megakadályozzák a zseblopásokat, "a szubjektív biztonságérzetet negatívan befolyásoló közterületi bűncselekményeket", és segítséget nyújtsanak a hozzájuk fordulóknak.

A BRFK a vásárra látogatókat arra figyelmezteti: pénztárcáikat, értékeiket zárt táskában, zsebben helyezzék el, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, tartsák magukhoz közel, s a gépjárművek utasterében se hagyjanak értéket.

Emellett a balesetek megelőzése érdekében azt kérik, hogy a gépjárművel és a gyalogosan érkezők is fokozott körültekintéssel közlekedjenek, vegyék figyelembe a vásárok közelében a forgalmat, továbbá számoljanak a korai sötétedéssel, illetve a köd és a téli időjárás okozta megváltozott útviszonyokkal - írta közleményében a BRFK.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×