eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon - lapszemle

Az elmúlt években látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon – írja a Portfólió. A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési problémákkal küzd -írja a Magyar Idők.

A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési problémákkal küzd -írja a Magyar Idők a Magyar Kórházszövetség legfrissebb felmérése hivatkozva. A lapnak Ficzere Andrea, a szövetség elnökhelyettese azt mondta: érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy – elsősorban a fővárosban – kevesebb helyen legyen ilyen osztály, de ott biztonságos és magas színvonalú ellátást nyújtsanak.

A Népszava szerint évi 120 milliárdos becsült bevétele mintegy harmada, nagyjából 40 milliárd forint tavalyi elszámolásán kaphatott össze a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és könyvvizsgálója. Az állami társaság ezért még mindig adós tavalyi mérlegbeszámolójával, amit május végén kellett volna leadnia. A lapnak nyilatkozó Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azt mondta: a lépés elodázásával ennyi idő után a cégek már adószámuk bevonását,vagyis megszüntetésüket kockáztatják.

Tavasszal új szabályozást alakítanak ki a kutak bejelentésére – írja a Világgazdaság. A lap idézi Font Sándort, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökét, aki szerint azt szeretnék elérni, hogy a tulajdonosoknak minél egyszerűbb és ingyenes legyen az eljárás. Kútadóról nincsen szó, de eltérő szabályozás vonatkozhat a gazdasági és a házi vízhasználatra. A lap szerint az is valószínű, hogy az ásott kutakat nem kell majd bejelenteni.

Az elmúlt években látványos tempóban emelkedtek a reálkeresetek Magyarországon – írja a Portfólió. A cikk szerint viszont az infláció emelkedése, a külső egyensúly romlása, a vállalati termelékenységnövekedés korlátai miatt az utóbbi időben megjelentek olyan vélemények, miszerint a béremelkedés ütemének mérséklődnie kellene. A kérdés a bértárgyalások időszakában különösen érdekes, ezért járja körbe a témát a Portfólió.

A Magyar Idők azt írja: a közép-magyarországi régióban ma 10 és 14 óra között lehet támogatást igényelni az Otthon melege program részeként a háztartási nagygépek cseréjére. A nyertesek 25–45 ezer forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak attól függően, milyen energetikai osztályba tartozik az újonnan beszerzendő hűtőgép, fagyasztó vagy mosógép. A régi keret 612 millió forint.

Már a jövő év első felében megjelenhet a nemzetközi tőkepiacon a fúzióra készülő Opus-Konzum csoport - írja a Világgazdaság. A lapnak Fekete Péter, a Konzum vezérigazgató-helyettese azt mondta: a két társaság múlt pénteken sikeresen lezárta azt a tőkeemelés-sorozatot, amelynek eredményeként a Konzum beolvadásával 350-400 milliárd forintos kapitalizációval 320 milliárd fölötti saját tőkéjű céggé válik az Opus.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×