eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Virágot helyez el a Civil áldozatok síremlékénél a Nemzeti Örökség Intézete és a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság megemlékezésének egyik résztvevője a Farkasréti temető 19/1 parcellájában a második világháború fővárosi befejezésének évfordulóján, 2018. február 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Rendkívüli járatokat indít a BKK a temetőkhöz

Rendkívüli járatokat indít a hétvégén a Budapesti Közlekedési Központ a nagyobb fővárosi temetők felé és nagyobb kapacitással közlekedteti a meglévő járatokat szombattól jövő péntekig - közölte Irimiás Alíz, a BKK Info közlekedési információs munkatársa.

A korábbi évektől eltérően változik a rákoskeresztúri új köztemető megközelítése, mert a Fiumei úton felújítják a villamosvágányokat. A sírkertet legegyszerűbben a 2-es metró Örs vezér téri és a 3-as metró kőbánya-kispesti végállomásától közvetlen eljutást biztosító 68B busszal lehet megközelíteni. Kőbánya felől továbbra is érdemes a 28-as vagy a 37-es villamost választani.

A farkasréti temető elérésére a Széll Kálmán térről és a Déli pályaudvarról a sűrűbben közlekedő 59-es villamost ajánlja a BKK, de a temető a Keleti pályaudvarról a 8B különjárattal is elérhető. Az óbudai temető felé 118B jelzéssel indul különjárat, a megyeri temető megközelítését a 30B rendkívüli járat segíti. A pesterzsébeti temető felé a 36B jelű plusz járat indul, a kispesti temető megközelítésére a 194B járatot is igénybe lehet venni. A budafoki temető felé a 250B rendkívüli járat is közlekedik. A Fiumei úti sírkertet a 28-as és 37-es villamossal, valamint a 28-as pótlóbusszal lehet megközelíteni.

A temetők környékén október 27-étől változik a közlekedési rend is, a temetők környékén megállási tilalmat vezetnek be, míg az óbudai temetőnél az egyébként érvényben lévő megállási tilalmat feloldják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×