eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Egy kislány hűsíti magát egy szökőkútnál a kánikulában Budapesten, a Széll Kálmán téren 2016. június 23-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 23-tól június 26-án éjfélig.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Erősen ajánlott a szemészeti szűrés a legkisebb gyermekeknél is

Cserép Veronika szakorvos úgy látja, felelős szülői magatartással korrigálhatók a gyermekkori szembetegségek.

A felnőttek gyakran észre sem veszik, ha romlik a szemük, míg az egészen kis gyermekek számára az idejében felfedezett látászavar néhány esetben korrigálható is - mondta az InfoRádió Családi hét című magazinműsorában Cserép Veronika szemész szakorvos.

Gyerekkorban mindenképpen javasolja a szűrést.

"Körülbelül hatéves korig tart a gyermekek érzékeny kora, és ha bizonyos betegségeket addig nem sikerül kiszűrni, utána már sokkal nehezebb: tompalátó lesz, nem úgy tanul meg látni, ahogy kell" - figyelmeztetett a szakorvos.

Elmondta,

az idejében elvégzett vizsgálat esetén több szembetegséget még könnyebben lehet kezelni, például az együttlátás hiányát, illetve a szürkehályog is kiszűrhető, ha idejében észreveszik.

Kancsalság esetén 3-4 hónapos korig nincs min aggódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×