eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezredének a Terrorelhárító Központtal (TEK) közösen tartott lövészeti bemutatója az újdörögdi lőtéren 2016. szeptember 16-án.
Nyitókép: Varga György

Fegyvergyárunk már van, hamarosan jön a magyar lőszer

Kiskunfélegyházáról származik a magyar katonai felszerelés egy része, de nagy tervek készültek a rendőrség és a NAV ellátására is - mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy sajtóbeszélgetésen.

A vártnál is sikersebben működik a honvédelmi miniszter szerint a Zrínyi2026 Program, az új beszerzések a terveket is felülmúlták. Benkő Tibor egy sajtóbeszélgetésen arról is beszámolt hogy szeptemberben Szolnokon elindult a honvédség pilótaképzési programja.

"Az eddig beszerzett 4 ZLIN típusú repülőn túl további 4 kiképző repülőgép beszerzése van folyamatban" - mondta a sajtóbeszélgetésen Benkő Tibor.

A tárcavezető beszámolt arról is, hogy miután

a hétvégén esküt tett a nyolcezredik önkéntes tartalékos is,

a jogszabályban szereplő nyolcezres keretszámot a jövőben - 2026-ra - húszezresre kívánják emelni.

Mint Benkő miniszter ismertette, ma egy katona 112 felszerelési tárgyat kap. A cél az, hogy ennek nagy részét Magyarországon gyártsák.

"Kiskunfélegyházán hoztuk létre és építettük fel a fegyvergyártó hadiüzemet, ahol vásárolt licenc alapján gyártunk fegyvereket; pisztolyokat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat"

- folytatta Benkő Tibor.

A gyár jelenleg 55 embernek ad munkát, de a tervezett létszám 200 dolgozó lesz. Kapacitását tekintve a gyárt képes lesz arra, hogy ne csak a magyar honvédséget, hanem a Belügyminisztérium összes szervezetét, amely fegyvert alkalmaz feladatai ellátásához, az itt gyártott fegyverekkel szereljék fel. A fegyverekhez egy lőszergyár létrehozása is szerepel a Magyar Honvédség tervei között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×