eur:
392.4
usd:
362.48
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Tűzszerészek dolgoznak a Déli pályaudvar területén, ahol robbanótestet találtak a felújítási munkálatok során 2018. október 11-én. A rendőrség a környező lakásokat kiüríti.
Nyitókép: Mihádák Zoltán

Vége a lezárásnak a Déli pályaudvarnál

Feloldották a rendőrök Budapest I. és XII. kerületében a robbanótest hatástalanítása és elszállítása miatt bevezetett lakosságvédelmi intézkedéseket és útlezárásokat.

Ahogy azt megírtuk, felújítási munkálatok során robbanótestet találtak csütörtök reggel Budapest I. kerületében, a Déli pályaudvar területén.

A hatástalanítás és az elszállítás idejére lakosságvédelmi intézkedést vezettek be Budapesten, az I. és a XII. kerületben. A rendőrök lezárták a Márvány utcai felüljárót, a Győri út 1-19. szám közötti szakaszt, valamint az Avar utca 1-3. szám közötti szakaszt. Kiürítették az Avar utca 1. szám alatti épületet, továbbá az Avar utca 3. szám, a Győri út 7. és 9. szám alatti épületek pályaudvar felőli lakásait.

Budapest, 2018. október 11.
Robbanótestek, amelyeket a Déli pályaudvar területén találtak a felújítási munkálatok során 2018. október 11-én. A rendőrség kétszáz méteres sugarú körben kiürítette a lakásokat.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Robbanótestek, amelyeket a Déli pályaudvar területén találtak a felújítási munkálatok során MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A tűzszerészeti munkálatokat befejezték, ezért a rendőrök az útlezárással és a lakosságvédelmi intézkedéssel érintett területen a zárást feloldották.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: több robbanótestet találtak, de a korlátozásokat egy 203 milliméter átmérőjű szovjet betonromboló gránát miatt rendelték el. Hozzátette: a kiürítést 200 méteres sugarú körben rendelték el, 148 embert érintett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×