eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje, a párt társelnöke beszédet mond az LMP kampányzáró rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. április 6-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Szél Bernadett lemondott LMP-s tisztségeiről

Szél Bernadett sajtóhírek szerint lemondott a LMP-ben betöltött összes vezetői pozíciójáról, mert nem ért egyet az etikai bizottság döntéseivel.

A Borsod24.com információi szerint Szél Bernadett szeptember 15-i hatállyal lemond az LMP társelnöki posztjáról és a frakcióvezetőségről is. Az információt a hvg.hu-nak és az Indexnek is megerősítették a pártból.

A portál szerint Szél Bernadett a párt etikai bizottságának döntései miatt mondott le. A testület súlyos büntetéseket szabott ki az LMP politikusai, akik a választások előtt visszaléptek egy másik ellenzéki jelölt javára. A pártelnök ezt súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak tart.

"Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez, nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák" - mondta Szél Bernadett.

A politikus a 444-nek azt mondta, interjút adott a Magyar Hang című lapnak, ez várhatóan szerda reggel jelenik meg, ebben részletesen beszél a helyzetről.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×