eur:
395.1
usd:
367.97
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nohab-mozdonyok vontatják a tapolcai Nohab-találkozóra tartó Panoráma elnevezésű különvonatot Bélatelepnél 2017. december 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vasúti fejlesztés a Balatonnál

Könnyebb lesz elérni vonattal az északi partot.

Megkezdődhet az észak-balatoni vasúti vakációjárat villamosítása - írja a Magyarépítők.hu. A portál úgy tudja, hogy a kivitelezők és a források is megvannak a Szabadbattyán-Balatonfüred közötti 64,5 kilométeres szakasz fejlesztéséhez.

A cikk emlékeztet rá, hogy

ez a vasúti szakasz a magyar vakációzók egyik legfontosabb vonalának része,

az egész észak-balatoni partvonalat követő, majd Tapolca irányába északra forduló útvonalon nyaranta hatalmas a forgalom. A beruházással ezt gyorsítják majd fel és teszik megbízhatóbbá.

A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a négy állomás rekonstrukcióját is magába foglaló fejlesztést a Vasútvill Kft. és az R-Kord Kft. alkotta ÉB 2018 konzorcium végezheti el mintegy nettó 23 milliárd forintból. A fejlesztés az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával is valósulhat meg.

A munka részeként:

  • 64,5 kilométernyi vasúti vonalon 50 Hz-es, 2x2,25 kV-os váltóáramú felsővezetéket helyeznek fel,
    felsővezeték energia távvezérlési rendszert alakítanak ki,
  • egy új villamos vontatási alállomást építenek,
  • 6 vasúti átjárót adnak át,
  • 44,6 kilométeren végeznek el szabályozási munkálatokat.

Emellett Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomásait átépítik, 55 centiméteres magasperonokat alakítanak ki kiselemes burkolattal. Alsóörsön egy felsővezetéki járműtároló épület is elkészül, 7 állomás pedig esőbeállót kap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×