eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Csúcsforgalom a lellei homokos strandon. Tízezrek keresték fel a hétvégén a Balatont és a környékét.
Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Háromévszakos lehetne a Balaton

Két éven belül alakulhat ki a balatoni turisztikai kínálat egységes és részletes térképe - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

2020-ra már egy honlapon találkozhatnak az érdeklődők a balatoni szállásokkal és programlehetőségekkel – erősítette meg Hoffmann Henrik az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ezen a honlapon egy egységes balatoni kínálat jelenik majd meg, a programokat mindenhonnan becsatornázzák, ehhez azonban

együttműködésre is szükség van a különböző szolgáltatók között

– hangsúlyozta a szakember.

Együttműködés a szálláshelyek között

"A szomszéd étteremre, a következő szálláshelyre, ami egy másik településen van, arra is szükség van, ezek között a szálláshelyek között összefüggést, együttműködést kell teremteni. Meg kell oldani azt, hogy a turista holmija átkerüljön egyik helyről a másikra. Onnan el kell indítani egyautót, kisbuszt a bőröndökkel, meg kell érkeztetni a másik helyre, tehát kell, hogy legyen együttműködés" - mondta a szövetség elnöke.

Hoffmann Henrik úgy látja,

a turisztikai kínálat bővítésével 5-8 év alatt három évszakos üdülőhely lehetne a jelenleg leginkább nyáron látogatott Balatonból.

Már nem csak a jó időn múlik a Balaton népszerűsége

A 2000-es évek előtt a Balaton presztízse csökkent. A rendszerváltás után nem utazhattunk még külföldre, így először mindenki meg akarta nézni a külföldi úti célokat, és nem jártak a Balatonra - emlékeztetett a szövetség elnöke.

"A presztízs a 2000-es évek elején kezdett el újból nőni. Mostanra értünk el oda, hogy az időjárás ugyan befolyásolja, de nem feltétlenül van összefüggésben a két dolog egymással, hiszen

a Balaton már képes most is olyan fajta komplexitású turisztikai terméket előállítani, olyan élményt okozni, ami nemcsak jó időben vehető igénybe.

- mondta Hoffmann Henrik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×