eur:
394.95
usd:
367.02
bux:
71467.09
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Megérkezett az új vezetés a Hír TV-be

Alig tíz percig tartott az állománygyűlés, amelyen az új tulajdonos, Nyerges Zsolt elmondta a dolgozóknak, kik irányítják ezentúl a televíziót.

Répásy Bálint lesz a vezérigazgató, ő úgy mutatta be magát, hogy „szektoron kívülről” érkezik, külgazdasági, projektmenedzsmenti és vállalatirányítási tapasztalata van.

Szikszai Péter lesz a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes, ő annyit mondott az állománygyűlésen, hogy változnak a műsorok. Szikszai Péter korábban a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél dolgozott, a Hír TV munkatársainak többsége számított az érkezésére, Tarr Pėter pozícióját veszi át.

Mentes Katalin, az EchoTV volt hírigazgatója lesz a hírigazgató, ő Szikszaival együtt távozott az Echo TV-ből idén januárban.

Liszkay Gábor médiatanácsadóként dolgozik majd a csatornánál.

Pósa Árpádot internetes főszerkesztővé nevezték ki.

A rövid állománygyűlésen a dolgozóknak nem volt lehetőségük kérdezni. Nyerges Zsolt 11 óra körül távozott a helyszínről. Az Index kérdésére, hogy fideszes lesz-e a tévé, annyit mondott, hogy ő "nem szól bele médiaügyekbe".

A Riasztás stábja és Kálmán Olga már biztosan távozik a Hír TV-ből. Megszűnnek a Egyenesen, az Egyenesen Plusz, a Szamizdat és a Szabadfogás című műsorok. Utóbbit ma vették volna fel, de a műsor szereplőit kikísérték az épületből, amelynek őrzését kedden egy új biztonsági cég vette át. Csintalan Sándor műsorát sem láthatják már mától a nézők.

Az Index.hu tudósítójának Csintalan Sándor még az állománygyűlés előtt azt mondta a jövőjéről, hogy vagy kirúgják, vagy önként távozik. Csintalan biztos abban, hogy irányváltás lesz a tévénél, és a kormányhoz és a Fideszhez lojális irányba állítják ismét a csatornát.

Kálmán Olga mellett távozik Tarr Péter vezérigazgató-helyettes, Nagy Zoltán hírigazgató, Bodacz Balázs műsorvezető, György Zsombor szerkesztő, Lampé Ágnes műsorvezető, Zimon András felelős szerkesztő is.

A hvg.hu portálra felkerült egy videó az állománygyűlésről, ezen Nyerges Zsolt azt mondja, hogy a Hír TV a médiapiaci változások közepette is sikeresen őrizte meg pozícióját, és ez minden dolgozójának az érdeme. Bár sok találgatás megjelent a csatorna sorsával kapcsolatban, tulajdonosként örömmel mondhatja és erősítheti meg, hogy

a Hír TV helyzete stabil, a csatorna tovább működik, a jövője biztosított.

"Én magam sosem foglalkoztam a médiával, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Vagyis a tulajdonosi szerepvállalásnál nem fogok jobban belefolyni a Hír TV életébe. Liszkay Gábort kértem meg, hogy legyen a médiatanácsadóm, és szakmai szempontból irányítsa a csatorna működését, Gábor pedig elfogadta a felkérést” – fogalmazott Nyerges Zsolt.

A hvg.hu megjegyzi, hogy a Hír TV-nél nemrég volt csoportos létszámleépítés, így a törvényi előírás miatt még másfél hónapig nem rúghatnak ki embereket, de nem is igazolhatnak újakat. Ugyanakkor ettől még gyártó cégekkel szerződést bonthatnak és köthetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×