eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Nagy forgalom várható a határon

Továbbra is erős forgalomra kell számítani a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia közölte, Nyugat-Európa nagy részében a szabadságolási időszak július első hetében kezdődik, ezért a hazainduló vendégmunkások és a tengerpartra tartó turisták miatt a kilépő irányban torlódásra kell számítani a hétvégén a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei átkelőt, a szabadságolási periódusban ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt a forgalmat az utóbbi években a csanádpalotai átkelő is megközelítette. A rendőrség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült a dinamikusan megnövekedett forgalom kezelésére - tudatta a százados.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×