eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán 2018. január 29-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Lázár János véget vetne a hódmezővásárhelyi "polgárháborúnak"

Együttműködést ajánlott Hódmezővásárhely érdekében Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője Márki-Zay Péter független polgármesternek az alföldi város közgyűlésének keddi ülésén.

Lázár János úgy fogalmazott, széthúzás van a városban, holott az eredményekhez "békére, nem békeharcra" van szükség.

A politikus

azt javasolta a képviselő-testületnek, dolgozzanak, "ne polgárháborúzzanak".

A képviselő hangsúlyozta, akinek Hódmezővásárhely az első, az képes az összefogásra. Úgy fogalmazott, azért hagyta ott az országos politikát, hogy a szülővárosáért dolgozzon.

Lázár János azt kérte a városvezetéstől és a képviselőktől, kezdjenek párbeszédet arról, milyen lesz az a közösség, amelyben a gyerekeik, az unokáik élnek majd.

Márki-Zay Péter kijelentette, nyitott az együttműködésre, különösen számít Lázár János munkájára. Majd szünetet rendelt el a közgyűlés ülésén, hogy időpontot egyeztessen a képviselővel személyes megbeszélésére.

A közgyűlés vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, mi vezetett ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal mintegy 30 vezető köztisztviselője távozott az elmúlt néhány hónapban.

A közgyűlés ülését kiemelt érdeklődés kísérte, a teremben egyaránt jelen voltak a polgármester és a többséget adó Fidesz-frakció szimpatizánsai, akik még a folyosón is álltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×