eur:
403.6
usd:
354.2
bux:
96520.82
2025. június 8. vasárnap Medárd
Nyitókép: https://www.facebook.com/nyitottbalaton/

Itt a Balaton fagyija

Egy sült alma ízű fagylalt kapta idén a Balaton Fagyija címet. A Balatoni Turisztikai Szövetség alelnöke, egyben a zsűri egyik tagja az InfoRádiónak elmondta: a győztes fagyi a díjátadón az utolsó cseppig elfogyott.

A Nyitott Balaton programsorozatban ötödször is megválasztották a Balaton Fagyiját, amelyet Márton Sándor cukrászmester készített a balatonfüredi Bagaméri fagylaltozóban, a neve pedig Annabáli csemege. (A két különdíjas: a Kárpáti fagyizó Balatonföldvárról, és a Florida fagylaltozó Balatonmáriafürdőről lett.)

Az év fagylaltját, a bazsalikomos málnát is a Balatonnál, a gyenesdiási Bringatanya Somogyi fagylaltműhelyében készítették, ez is jelzi, hogy a magyar tenegernél milyen sok minőségi cukrászda található.

Az Anna-báli csemege egy nagyon finom, kellemes, harmonikus fagylalt, amely sült alma ízesítésű

- mondta az InfoRádiónak Fekete Tamás, a zsűri tagja.

Fekete Tamás elmondta, hogy a zsűri minden évben egy komplex értékelési rendszer szerint értékel.

A legfontosabb az íz, és az ízek harmóniája. Ezenkívül értékelik még az alapanyagokat - a helyi termékeket preferálják -, a technológiát, a színt, a megjelenést és az elkészítés módját is.

A díjátadó ünnepséget a siófoki hajóállomás Tünde nevű hajóján tartották a Balatoni Hajózási Zrt. jóvoltából, és gyermekek is tesztelték a fagylaltot.

"Nagyon pozitív volt a visszjelzés, lelkesek voltak a gyerkőcök, és a fagyi, amit kóstolóra hoztak, elfogyott az utolsó cseppig" - mesélte Fekete Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG

VIDEÓAJÁNLÓ
Címlapról ajánljuk
Kézműves pékek az Arénában: liszt, víz, só – és minden, ami a jó kenyérhez még kell

Kézműves pékek az Arénában: liszt, víz, só – és minden, ami a jó kenyérhez még kell

A kézműves pékek ma már nemcsak kenyeret sütnek, hanem élelmiszer-kultúrát is teremtenek: a jó kenyér náluk nem csupán három összetevőből áll, hanem sok év tapasztalat, tudatos alapanyag-választás és szenvedély is kell hozzá – erről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Fülöp Ádám, a Pipacs Pékség alapító tulajdonosa és Fekete Gergő, az Artizán Pékség tulajdonosa, a Kézműves Kenyér Társaság alelnöke.

Felmérés: a magyar emberek 40 százalékának nincs nyugdíj-megtakarítása

A megkérdezett ügyfelek negyede rendelkezik rendszeres nyugdíjcélú megtakarítással, és 72 százalékuk tartja fontosnak a nyugdíjra való felkészülést – derült ki az OTP Pénztárak által készített reprezentatív felmérésből. Az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója az InfoRádióban egy példán keresztül mutatta be, miért érdemes kisebb összeggel is elindítani nyugdíjcélú megtakarítást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.10. kedd, 18:00
Sós Endre
a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. június 8. 09:16
×
×
×
×