eur:
392.46
usd:
362.46
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Ezért olcsó a tojás – lapszemle

A Világgazdaság szerint évi ötvenmilliárd forintot költünk vitaminokra. A Portfolio a magyar gazdaság 2000 óta mért teljesítményéről közölt összeállítást. Ismét az olcsó import nyomja le a tojásárakat – írja a Magyar Idők.

Évi ötvenmilliárd forintot költünk vitaminokra, étrend-kiegészítőkre, tavaly majdnem minden magyar lakos vásárolt valamilyen vény nélkül kapható terméket patikában, drogériában vagy interneten - írta a Világgazdaság. A legkelendőbbek a vitaminok, a kalcium- és a magnéziumtartalmú készítmények és a porcregenerálók.

A Portfolio a magyar gazdaság 2000 óta mért teljesítményéről közölt összeállítást. Mint írják: Magyarország valóban nem lehet büszke régiós összevetésben a 2008 óta felmutatott teljesítményére, ám az utóbbi öt év összességében már nem mondható gyengének. A régiós becsült növekedési potenciálok alapján pedig úgy látszik, hogy van még tennivaló, ha szeretnénk tartani a lépést a következő években.

Ismét az olcsó import nyomja le a tojásárakat – közli a Magyar Idők. A lap szerint korai volt a magyar gazdák öröme, mivel bár a tavalyi rovarölő szeres botrány miatt egy időre eltűnt a magyar piacról az importáru, a külföldi termelés felfutásával újra tömegével érkeznek a dömpingárú termékek a boltokba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×