eur:
394.69
usd:
364.44
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák

Beelőzték a Google-t – lapszemle

Villamosvezetőket toboroz a BKV – írja a Pénzcentrum. A Világgazdaság cikke szerint állampapírra cserélték betéteiket az önkormányzatok. Felülmúlta a várakozásokat a magyarországi turizmus januárban mért eredménye – áll a Magyar Idők cikkében. A világ második legnagyobb piaci értékű vállalata lett az Amazon – olvasható a Portfolio-n.

A Pénzcentrum a BKV toborzási programjáról ír, ugyanis a közlekedési társaság rengeteg embert keres villamosvezetésre. Az 1-es villamoson található hirdetmény érdtelmében már 8 általánossal lehet jelentkezni a fél éves képzésre, amely alatt a munkavégzési időszakhoz hasonlóan jár 217500 forintos fizetés a résztvevőknek.

Állampapírra cserélték betéteiket az önkormányzatok, a helyhatóságok január végén több mint 316 milliárd forintnyi magyar állampapírt tartottak számláikon – írja a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján. A lap rámutatott, hogy két-három évvel ezelőtt a lekötött betét sokkal népszerűbb volt az önkormányzatok körében, mennyisége 200-300 milliárd forint között ingadozott, idén januárra azonban ez a volumen 30 milliárd forint alá süllyedt.

Felülmúlta a várakozásokat a magyarországi turizmus januárban mért eredménye: az év elején tíz százalékkal bővült a vendégforgalom – közli a Magyar Idők. A lap hozzáteszi, hogy a turizmus eredményei hónapról hónapra igazolják, hogy Magyarorszgá biztonságos úti cél, amely erősíti az ország európai piacon mért versenyképességét.

A Google anyavállalatát, az Alphabetet lehagyva a világ második legnagyobb piaci értékű vállalata lett az Amazon – olvasható a Portfolión. Az első helyen továbbra is az Apple áll. A második helyen azért történhetett változás, mert az Amazon részvényei idén már csaknem 35 százalékkal drágultak, szemben az Alphabet 4 százalékos emelkedésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×